У Градској библиотеци, Љиљана Крстић и „Џемпер од сунца”

Поводом Дечје недеље, алексиначке установе на дневном нивоу организују више догађаја. У Дому културе организована је позоришна представа за децу „Нака супер бака” у извођењу Наде Блам, а на истом месту обављена је и традиционална Годишња додела сребрњака родитељима новорођених беба које обезбеђује општина Алексинац.

У библиотеци „Вук Караџић” одржана је промоција књиге „Џемпер од сунца”, ауторке Љиљане Крстић, наше суграђанке. Она истиче сву сложеност и велику одговорност стварања за децу.

– Није лако писати за децу. Велика је одговорност. За одрасле можете бити лежернији и бирати многе теме. Када пишете за децу, наравно, пишем о темама које децу интересују, али је одговорност у томе што се мора мерити свака реч и свака реченица. Мора се водити рачуна коју поруку шаљемо деци. Да будемо позитивни, да их учимо позитивним вредностима, слози, породици, другарству, пријатељству, знању, правим вредностима – каже ова песникиња за наш медиј.

Сутра је спортски дан. На теренима за мале спортове, наши најмлађи суграђани надметаће се у малом фудбалу, између две ватре, а ту је и трка предшколаца на 50 метара. Малишани ће у подне моћи да уживају у Дому културе гледајући представу ,,Послала ме мама”, а пре тога у 11 часова организује се посета Завичајном музеју.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 2 =