Најбоље тачке на завршници манифестације

Програм овогодишње манифестације „Михољски сусрети села”, која се по трећи пут одржава код нас, биће завршен сутра увече у Великој сали Дома културе наступом свих учесника од 19 часова.

Током пет вечери септембра месеца караван „Михољских сусрета села”, тачније програм који су чинили добра песма и још лепша игра, обишао је општину и посетио Брадарац, Лоћику, Глоговицу, Алексиначки Рудник и Трњане, а у тамошњим домовима културе представили су се ансамбли Културно-уметничких друштава „Бисер” из Дражевца, „Буковик” из Мозгова, „Дејан Јовановић – Деша” из Тешице, „Стојан Живковић – Столе” из Трњана, „Младост” из Житковца и „Видовдан” из Великог Дреновца. Наравно сва окупљања протекла су под диригентском палицом организатора културно-уметничког програма Центра за културу и уметност Лидије Ракоњац.

Најбоље тачке са свих пет наступа чиниће програм у Алексинцу, а које тачке су биле најбоље оцењивао је стручни жири у саставу Драган Милошевић, Милан Илић, Живица Видановић, Владан Радосављевић  и Немања Стојадиновић. Како су ови сусрети били и такмичарског карактера, на крају овогодишњих „Михољских сусрета села” проглашени су и најбољи у својим категоријама.

− Из године у годину се види напредак, наравно са људима који се налазе испред културно-уметничких друштава и удружења жена се стално ради и унапређује се њихово знање и умеће, односно ради се на томе да они осмисле своју методологију како да дођу до оног највреднијег у нашој традицији − оцењује Лидија Ракоњац.

На завршној вечери, поред наступа свих КУД-ова који су учествовали на овој манифестацији, гости ће бити и песници који стварају на дијалекту Виолета Јовић и Власта Н. Ценић. 

Пола сата пре почетка програма у Холу Дома културе биће представљена сва удружења која су ишала селу у походе, а биће представљена и изложба – Ткање храмова.

Иначе, Михољски сусрети села су слични некадашњем Културном стваралаштву на селу, али од претпрошле године Општина Алексинац и Центар за културу, а у сарадњи са Министарством за бригу о селу заједничким снагама помажу оним селима где је друштвени живот потпуно замро. Концепт Михољских сусрета села јесте да она Културно-уметничко друштва и она села која имају Удружења жена оду у нека друга, другу средину, посете нека друга села и предоче нешто о свом раду како би се и она активирала и покренула. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 4 =