Награђени најуспешнији ученици основних и средњих школа

Најуспешнији ученици са подручја наше општине, њихови професори и родитељи су се данас окупили на традиционалној додели признања за остварене резултате у току свог школовања. Признање „Ђак генерације” понело је 11 ученика основних и два ученика средњих школа.

У овој школској 2023/2024. Години, титулу „Ђак генерације” понели су међу основцима Сара Милојевић , „Вожд Карађорђе” Алексинац ,Дара Луки и  Остоја Јањић „Љупче Николић” Алексинац, Елизабета Станисављевић, „Вук Караџић” Житковац, Павле Вилчек, „Јован Јовановић”, Алексиначки Рудник”, Јован Милић и Тијана Милић, „Стојан Живковић-Столе” Трњане, Петра Ристић, „Десанка Максимовић” Катун, Катарина Стојковић , „Аца Синадиновић” Лоћика, Дара Лукић, Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” Алексинац и Лазар Ђокић, Основна школа „Смех и суза”.  Код средњошколаца, ђак генерације је Лазар Стаменковић у Алексиначкоj гимназији и  Николина Недељковић у Биотехнолошкој школи „Шуматовац”.

Вукову диплому понело је 62 школараца који су завршили своје основношколско образовање. Награђен је и 41 ученик за постигнуте успехе на републичким и међународним такмичењима. Да је спорт веома важан у нашем школству, показује и проглашење 11 ученика и ученица за спортисту генерације.

Носиоци похвале „Ђака генерације”, Одлуком о награђивању младих талената са територије општине Алексинац, биће награђени и новчаним наградама, док ће Савез за школски спорт општине Алексинац најбоље спортисте наградити и ваучерима. Ученику генерације у некој од основних школи припашће 15.000, а у средњој 20.000 динара.

Општина Алексинац годинама уназад награђује најбоље за њихов рад и изузетан успех који су током школовања остварили. Тако и овог пута, док су представници алексиначке локалне самоуправе предвођени председником општине Далибором Радичевићем и начелником Општинске управе Дејаном Милошевићем, уручивали награде и поклоне.

Присутним ученицима, професорима и родитељима у име општине Алексинац, поздрав добродошлице и честитке на успеху упутио је председник Радичевић. Он је казао да је задовољство да општина Алексинац има такве ђаке и пожело им је да у наставку школовања и касније у свом раду буду што успешнији и израсту у добре људе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 4 =