Награђени најбољи спортисти и клубови

Синоћ је у Дому културе одржана традицонална церемонија на којој су проглашени најбољи спортисти и екипе са подручја алексиначке општине у 2020.години.

Поздрављајући учеснике ове свечаности, председник Спортског савеза општине Алексинац Бојан Младеновић је честитао лауреатима и  пожелео да 2021. година буде много боља:

− Спортисти знају да пруже много више него што је то било прошле године. Због корона вируса који нас је задесио, поједини спортисти нису имали прилику да се покажу у најбољем светлу. Надам се да ћемо прошлу годину брзо заборавити и да ће ова година бити много боља и да ћемо постићи постићи много боље резултате − казао је Младеновић.

У сениорској конкуренцији ласкаве титуле најбољих понели су Наташа Станковић, рукометашица ЖРК „Алексинац” и Славиша Богавац, кошаркаш „Напретка ЈКП”.

За најбољи спортски колектив, као и 2019. године, проглашен је Кошаркашки клуб „Напредак ЈКП” који се већ неколико година успешно такмичи у Кошаркашкој лиги Србије. Омладинска школа фудбала „Вукови” из Алексинца је најбољи млади спортски колектив, док је признање за најорганизованији клуб додељено ФК „Морава” из Житковца.

За животно дело у спорту награђени су Албин Земљак са Алексиначког Рудника, некадашњи фудбалер „Напретка”, „Рудара” и  „Фрада”, и постхумно Слободан Митић Пирке.

Признања за допринос развоју спорта у општини додељена су Спортском савезу Србије и Рукометном клубу „Алексинац”, спортском колективу са полувековном традицијом који  се успешно такмичи у Првој лиги – Исток  где тренутно заузима друго место. Награђена су још двојица појединаца из овог клуба; генерални секретар Богдан Симић проглашен је за најбољег спортског радника, а рукометаш Александар Стојковић је добио признање за најбољег спортисту у категорији лица са инвалидитетом.

Титула најбољег тренера додељена је Бојани Станковић, тренеру Џудо клуба „Алексинац”.

Добитници посебног признања су Савез за школски спорт Алексинац и Општински стонотениски савез, а за постигнуте спортске резултате награђени су Лазар Станковић, млади и талентовани џудиста из Џудо клуба „Алексинац” и Немања Здравковић, фудбалер суперлигаша ОФК „Бачке” из Бачке Паланке.

Када је реч о најбољим младим спортистима, у категорији до 12 година лауреати су Анастасија Војиновић (Шаховски клуб „Лав”) и Милија Живковић (ОШФ „Вукови”), а у конкуренцији јуниора до 18 година Никола Недељковић (РК „Алексинац”) и Јана Милосављевић (ЖФК „Морава”).

Признања за перспективне спортисте добили су: Лазар Поповић (ОФК „Напредак 1929”), Вукашин Ћурчић и Матија Новковић (ФК „Рудар Алпос”, Ал. Рудник), Анђела Најдановић (СУ „ПиН”), Мартин Павић (ФК „Раднички”, Ниш), Тадија Станковић (ОШФ „Вукови”), Лазар Живадиновић (КК „Јастреб”), Ксенија Милошевић (ЏК „Алексинац”) и Максим Милојковић (ФК „Велибор Васовић Васке”).


Наш труд се цени и поштује

У име награђених, захвалила се Бојана Станковић, тренер Џудо клуба Алексинац:

− У години короне успели смо да прегурамо већину проблема, а Спортски савез је показао да поштује и цени наш труд и постигнуте резултате. Захваљујем Спортском савезу на признању за најбољег тренера и уједно честитам свим добитницима награда. Желим да ова ситуација са короном престане и да опет можемо да се такмичимо и будемо најбољи − поручила је Бојана Станковић.


Више фотографија погледајте на Фејсбук страници Радио Алексинца.

 

 

 

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − three =