Савез и даље у функцији клубова

На редовној годишњој Скупштини Спортског савеза општине Алексинац,која је одржана у уторак, делегати су усвојили извештај о раду и финансијском пословању у протеклој години и план рада и финансирања у 2021.

Како је истакнуто у извештају о раду, због избијања пандемије корона вируса, већи део плана није реализован, а и оно што је реализовано урађено је у условима који нису у потпуности одговарали спортистима. Мада је због корона вируса радила по потреби, канцеларија Савеза је и у току прошле године била у функцији клубова, поготово када је реч о припремању документације за доделу финансијских средстава од стране Општине. Захваљујући доброј сарадњи са Општом болницом и лане су спортисти могли да обаве здравствене прегледе и то потпуно бесплатно. Настављена је одлична сарадња са Спортским савезом Србије, Општином, Спортско-рекреативним центром, Центром за културу и уметност, Радио Алексинцем и другим организацијама. И овога пута није изостао традиционални Мали сајам спорта. Савез се придружио пројекту ,,Буди здрава – вежбај са нама”, који је организован у циљу унапређења, промоције и подстицања грађана за бављење спортом, а нарочито женске популације, деце и млади, а учествовао је и у оргазнизацији републичког такмичења основаца и средњошколаца које је крајем октобра одржано у Алексинцу.

У дискусији о извештајима, између осталог, покренуто је и неколико интересантних иницијатива. Једна од њих је да се у оквиру Савеза формира књиговодствени биро који би клубовима и савезима, а има их 66, пружао књиговодствене услуге. Имајући у виду повећање обима посла, неки од учесника у дискусији су се заложили да се неке функције у Савезу професонализују, а било је и идеја да се ради смањења трошкова узме возило на лизинг које би користили клубови који најдаље путују.

Да ли ће неке од ових идеја бити реализоване остаје, наравно, да се види.

Фото: Душан Милетић

 

Један коментар

  1. Za pocetak da obezbede klubovima opremu a ne pojedinim klubovima. I Sportski savez i Fso postoje zbog klubova a ne zbog njih. Toliko

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + eighteen =