Награђени најбољи радови на конкурсу „Крв живот значи”

У недељи Црвеног крста овдашњи Црвени крст је угостио ученике који су освојили неко од прва три места на ликовном, литерарном и СМС конкурсу „Крв живот значи” и том приликом им доделили награде.

За освојено 1. место на општинском такмичењу на конкурсу „Крв живот значи” у категорији ликовних радова предшколаца награђена је Тара Арсић, друго место је заузео Василије Ђорђевић, а треће Софија Станковић. Најбољи рад у категорији ликовних радова од 1. до 4. разреда имала је Елена Веселиновић, другопласиран је Андрија Ранђеловић, а трећа Нина Љубисављевић. Код старијих основаца, од 5. до 8. разреда, најбољи ликовни рад имала је Кристина Михајловић, потом Николија Кованџић, а трећа је Бранкица Зоркић. Када је реч о кратким СМС порукама, најуспешнија је Лена Бојовић, другопласирана је Ива Петровић, а трећа је Уна Гњатовић.

Овај догађај није био само чин прославе, већ и прилика да се јасно види како деца показују своју светлу страну кроз хуманост и вредности за које се Црвени крст залаже. Њихова дела нису само доказ њиховог талента, већ и њихове посвећености хуманости и добровољном давању крви – поручују из алексиначког Црвеног крста.

Извор фотографија: Црвени крст Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =