Награђени најбољи просветари по избору колега

Велика сала Дома културе у Алексинцу синоћ је била домаћин Светосавске академије, манифестације у част нашем духовном оцу и просветитељу Светом Сави, а која има за циљ да ода признања просветним радницима основних и средњих школа са територије наше општине. Добитници Светосавске награде, по један просветар из сваке школе, изабрани су на предлог својих колега из колектива.

Школска комисија Алексиначке гимназије одлучила је да Светосавску награду понесе Тамара Франета, наставница математике, док је комисија за избор кандидата за доделу Светосавске повеље Биотехнолошке школе „Шуматовацˮ изабрала Ивану Стојановић Благојевић, наставницу српског језика и књижевности. Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић” такође је одлучила да наставница српског језика и књижевности понесе ову награду и то Александра Стојаковић.

Што се тиче основних школа, комисија Основне школе „Аца Синадиновићˮ одлучила је да повељу прими Сандра Живадиновић, наставница српског језика и књижевности. Основна школа „Свети Саваˮ из Суботинца предложила је Лелу Милетић, а Основна школа „Стојан Живковић Столеˮ из Трњана Марију Рашић, наставницу енглеског језика.

Трочлана комисија Основне школе „Љупче Николић” за Светосавску повељу предложила је Зорана Стевановића, наставника историје, а комисија Основне школе „Вожд Карађорђе” сматра да је Весна Миленковић Златановић, наставница српског језика и књижевности прави носиоц Светосавске награде.

Колектив Основне школе „Вук Караџићˮ из Житковца изабрао је Виолету Ђорђевић, наставницу разредне наставе, а Основне школе „Десанка Максимовићˮ из Катуна наставника биологије Александра Павловића. Комисија за избор кандидата Основне школе „Јован Јовановић Змајˮ са Алексиначког Рудника сматра да Светосавску повељу заслужује Горица Голубовић, наставница разредне наставе.

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” предложила је Драгана Живковића, наставника кларинета, за носиоца овогодишње Светосавске награде, а из Основне школе за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом „Смех и суза” сматрају да ово признање припада Биљани Веселиновић, дефектологу и наставници математике и физике, за свој предани рад у овој установи.

Повеље је награђеним просветним радницима уручио Милан Петровић, в.д. директора
Центра за културу и уметност Алексинац.

У уметничком делу програма синоћне академије наступили су хор „Распевана просвета” и хор ученика Основне школе „Вожд Карађорђе” под диригентском управом Миље Миловановић, а сценски приказ извели су ученици Основне школе „Вук Караџић” из Житковца, у припреми натавнице Бранке Виденовић, прошлогодишње добитнице Светосавске награде, као и ученице Основне школе „Вожд Карађорђе” које су отпевале нумеру „Расти, расти”.

Организатор Светосавске академије је Центар за културу и уметност Алексинац, а
покровитељ Општина Алексинац.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =