Ауто-путем од Алексинца до Ражња новим коловозом

Ускоро ће се ауто-путем од петље у Алексинцу до ражањске путовати новим коловозом пошто је данас свечано пуштена у рад ова деоница након њене потпуне реконструкције. Уприличеној церемонији, осим представника извођача радова кинеске компаније Пауер Чајна, инвеститора Јавног предузећа Путеви Србије, присуствовао је и Михајло Мишић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Официјална спикерка данашњег окупљања је казала да је укупна дужина урађене деонице 23 километара и  711 метара, да је  реконструисана лева брза трака постојећег пута, а сама реконструкција укључивала је радове на подлози коловоза, дренажне радове, одржавање и ојачање мостова. Ту су били радови на санацији укупно 54 пропуста, радови на потпорним зидовима, замена објеката безбедности саобраћаја и саобраћајних знакова.

Руководилац пројекта, Лиу Менглу је казао да су се радови одвијали у сложеним условима најпре епидемија, а затим и рат у Украјни што је утицало да компанија има и губитке, али да је задовољан што су радови завршени квалитетно и у року, 596 дана.

− На овом пројекту урадили смо преко 70 хиљада тона асфалта. Извршили монтажу заштитне ограде у дужини од 59 километара, заменили жичану ограду на левој и десној страни коловозне траке, реновирали, санирали 10 мостова, 8 потпорних зидова и 54 пропуста – изнео је овај стручњак податке реализованог пројекта.

Вредност радова је 16,2 милиона евра, а радови су финансирани из кредитних средстава Европске банке за реконструкцију и развој.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =