Награда породице Тончић отишла у руке Марку Пајићу из Врњачке Бање

Доделом награда и пригодним програмом у сали биоскопа, минуле суботе су у Житковцу завршени пети „Дани сатире – Павле Тончићˮ које је организовало тамошње Удружење стваралаца у култури „Завичајˮ уз подршку породице Тончић.

Поред редовних награда, на овом конкурсу додељује се и једна специјална награда и то награда за најбољег афористичара по мишљењу породице настрадалог афористичара Павла Тончића, по коме ова манифестација поносно носи име.

Овогодишњи добитник ове награде, према мишљењу породице, је Марко Пајић, млади афористичар из Врњачке Бање. Пајићеви афоризми нису непознаница за овдашње љубитеље кратке сатиричне форме, јер је један од редовних учесника овог конкурса и до сада је имао ту част да му припадну једна друга награда и једна похвала.

− Драго ми је што сам успео да дођем поред свих проблема у путу, жао ми је само што нисам био ту од почетка програма. Што се тиче награде, свако ко учествује на конкурсу иде са тим циљем да освоји неку награду. Пажљиво сам бирао афоризме за које сам сматрао да су најбољи и искрено очекивао неку од награда – рекао је лауреат Марко Пајић.

Марко се осврнио и на афоризме Павла Тончића оценивши их високом оценом и да су чланови породице Тончић у његовим афоризмима препознали сличности са радовима самог Павла и да је то можда пресудило да донесу овакву одлуку.

− Сама „Златна кацига” коју је он освојио, само једна од награда коју је освојио, показује квалитет његових радова тако да немам ништа да кажем супротно томе. То је само потврда његовог рада и слажем се са том оценом – додао је Пајић.

Поред писања кратке сатиричне форме, Марко је од недавно почео да се бави и цртањем карикатура.

− Од почетка године кренуо сам са карикатуром. До сада имам скроман број радова. Почео сам да цртам у Inkscape програму. Иначе овај новац који сам добио у склопу награде породице размишљам да уложим у куповину табле за цртање. Тако да себи олакшам рад, јер је наравно лакше цртати уз помоћ графичке табле него компјутерским мишем – закључио је наш саговорник.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =