На Зеленој пијаци: Нова правила за улазак са возилом

Недавне измене Пијачног реда Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” усвојене на седници Општинског већа требало би да реше проблем уласка и задржавања возила продаваца и достављача на „Зеленој пијаци”.  Скраћен је за сат времена период у коме се у простор пиајце може ући возилом како би се допремила роба до тезги.

Сада ће то продавци моћи да обаве у периоду од шест до осам сати, уз напомену да неће моћи са возилом да се задрже више од 10 минута на простору пијаце.

– Ради се о измени Одлуке о пијачном реду који је из 2017. године. У тој одлуци је било дефинисано да је могућност уласка и задржавања возила унутар Зелене пијаце од 6 до 9 часова. Увидели смо да појединци злоупотребљавају тако што остављају возило у сва та три сата да буде у оквиру Зелене пијаце – објашњава Далибор Марковић, директор „Комуналних услуга”, зато су затражили сагласност од Општинске владе за измену и допуну Пијачног реда.

Он још и истиче да су сада  јасно дефинисана правила .

– Прво, измена је да ће улазак возила бити омогућен од 6 до 8 часова уз не дуже задржавање од десет минута. Рачунамо да је десетак минута сасвим довољан период да се истовари роба која је за потребе продаје у оквиру Зелене пијаце. Нико неће правити проблем и ако то буде петнаестак минута. Битно је да не буде злоупотребе и да се не остављају возила унутар пијаце, јер сметају за редовно функционисање и обављање свих делатности на Зеленој пијаци – каже први човек ЈКП „Комуналне услуге” које и газдује градском пијацом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 14 =