Позлатили се Дуња и Петар

На међународном турниру „Ненад Цветковић Цвеле”, одржаном у Нишу, такмичари Џудо клуб „Алексинац” изборили су осам медаља, од којих су две златне, једна сребрна и пет бронзаних. Освојили су и два пета места и у укупном пласману заузели високо, 10. место.

Златне медаље освојили су Дуња Русимовић(старије полетарке, + 43 кг) и Петар Стоиљковић (млађи дечаци, – 50 кг), сребро је припало Петри Ристић (ст. девојчице, – 57 кг), а бронзане медаље изборили су Лазар Русимовић (ст. дечаци, + 73 кг), Вељко Манојловић (мл. дечаци, – 46 кг), Дуња Ивковић (ст. полетарке, – 38 кг), Ксенија Павловић (мл. девојчице, – 40 кг) и Наталија Стојановић (мл. девојчице, – 56 кг). Пета места освојили су Јана Милојковић и Лазар Стаменковић.

− Задовољна сам резултатима, прошле недеље освојили смо седам медаља, а сада једну више − каже за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”. – Увелико се припремамо за Регионално школско првенство у џудоу које ће бити одржано 30. марта у Пироту. На овом надметању наступићемо са 22 такмичара. Са нама ће бити и представници општинског Савеза за школски спорт са којима сарађујемо у реализацији ове активности − додаје наша саговорница.

Иначе, на турниру у Нишу учествовало је 460 такмичара из 51клуба из Србије, Румуније, Бугарске, Северне Македоније и Босне и Херцеговине.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 12 =