На турниру 350 такмичара из шест држава

У овдашњој Хали спортова јуче је одржан 4. по реду међународниџудо турниру „Алексинац 2023”.

Учествовало је 350 такмичара из 54 клуба из Србије и пет европских држава: Мађарске, Северне Македоније, Бугарске, Молдавије и Грчке.

На отварању ове традиционалне манифестације Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” отпевао је химну „Боже правде”, а наступиле су и чланице Финтес студија „Фит НС”. Такмичење је званично отворила Маријана Радивојевић, потпредседница Општине.

Пехаре за најбоље екипе у узрасним категоријама освојили су: у конкуренцији млађих дечака, старијих дечака и старијих девојчица „Црвена звезда” из Београда, међу млађим девојчицама без премца је била „Жандармерија”, такође из Београда, док су у конкуренцији кадета и кадеткиња најбољи били представници „Тамиша” из Панчева.

У укупном пласману прва је „Црвена звезда”, друго место припало је „Жандармерији”, док се на треће место пласирао „Тамиш”.

− Захвална сам свима који су учествовали у организацији овог турнира који је постао значајна међународна манифестација, не само у нашем граду, већ и у овом делу Србије − казала је за наш портал Бојана Станковић, председница Џудо клуба „Алексинац”. − Посебно захвалност дугујем мојој деци из клуба, као и њиховим родитељима, али и свим људима добре воље који су помогли да турнир протекне у најбољем реду и да се наши гости врате кућама са најлепшим утисцима − додаје наша саговорница.

Што се резултата Џудо клуба „Алексинац” тиче, његови чланови освојили девет медаља – две сребрне и седам бронзаних, као и два пета места, и у укупном пласману заузели високо, шесто место.

Сребрне медаље освојили су Вук Петровић (ст. дечаци, до 60 кг) и Лазар Русимовић (ст. дечаци, +73 кг), а бронзане: Вељко Манојловић (мл. дечаци, – 46 кг), Петар Стоиљковић (мл. дечаци, – 50 кг), Ксенија Павловић (мл. девојчице, – 44 кг), Наталија Стојановић (мл. девојчице, – 56 кг), Јана Милојковић (ст. девојчице, +63 кг), Теодора Беговић (ст. девојчице, + 63 кг) и Михајло Милојковић (кадети, – 90 кг).


Захвалнице

Захвалнице за помоћ у организацији турнира додељене су Општини Алексинац, Спортско-рекреативном центру Алексинац (СРЦА), Спортском савезу општине, Савезу за школски спорт, Установи „Липовац” и Центру за културу.


Фотографије: „Алпрес”, „Општина Алексинац” и Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 4 =