„На трагу светлости” остаје у Алексинцу

Минуле суботе у Арт галерији Дома културе отворена је 14. Изложба фотографија „На трагу светлости”, у организацији Фото-клуба Алексинац и Центра за културу и уметност, а под покровитељством Фото-савеза Србије.

Поставка броји 61 фотографију (истотолико аутора) које су награђиване у прошлој, 2019. години на изложбама у Србији и иностранству и добра је прилика да се на једном месту окупе љубитељи фотографије.

− Ово је за нас веома значајна изложба јер се по други пут организује у Алексинцу, а према неким наводима Алексинац ће постати домаћин и свих наредних изложби „На трагу светлости” − рекао је Хаџи Миодраг Миладиновића и напоменуо да постоји могућност да сенаредне године у Алексинцу организује и Републичка изложба Фото-савеза Србије.

Након уводних речи Хаџи Миодрага Миладиновића, изложбу је отворила Маја Стошић, председница Фото-савеза Параћин, која је недавно понела звање мајстора фотографије.

Изложбу је, поред домаће публике, обележила и добра посећеност фотографа, односно гостију из Ниша, Параћина, Ваљева, Крагујевца, Краљева итд. Они су у недељу имали прилику да посете Липовац и тамо начине неке фотографије које ће се можда наћи на зидовима галерија. Посетили су и манастир Свети Стефан, а о историји и значају ове светиње упознао их је наш најбољи познавалац локалне историје Зоран Стевановић заједно са колегама Миланом Петровићем и Александром Милошевић.

Фотографија: Хаџи Миодраг Миладиновић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =