Алексинац домаћин Републичког такмичења

У четвртак и петак, 29. и 30.oктобра, у алексиначкој Хали спортова одржаће се Републичко школско првенство у стоном тенису за ученике основних и средњих школа.

У четвртак ће се такмичити дечаци и девојчице из основних школа у појединачном и екипном пласману, а дан касније надметаће се ученици и ученице средњих школа, такође у појединачној и екипној конкуренцији.

Предвиђено је да оба дана такмичење траје од 11 до 18 сати.

Првенство основаца и средњошколаца у стоном тенису организује општински Савез за школски спорт у сарадњи са Стонотениским савезом алексиначке општине, а под покровитељством Савеза за школски спорт Србије.

Представници овог савеза обишли су спортску халу и веома су задовољни условима за одигравање завршног турнира. На седници општинског Штаба за ванредне ситуације дата је сагласности за организовање републичког школског такмичења у стоном тенису за основне и средње школе, наравно без присуства публике и уз поштовање свих прописаних мера заштите од корона вируса. У самој организацији такмичења помоћи ће и волонтери Црвеног крста, који ће бринути о реализацији свих мера превенције, како би се заштитили сви учесници овог надметања.

Иначе, Савез за школски спорт је ових дана реализовао редовну акцију опремања школа спортском опремом. Све основне и средње школе су добиле по три фудбалске лопте, а Основна школа „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника и Биотехнолошка школа „Шуматовац”, поред лопти добиле су и комплетe од по 20 дресова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =