Јовчић је шампион

Kлуб спортских риболоваца „Трњане” из Трњана организовао је јуче 16. појединачно клупско првенство у спортском риболову. У лову рибе удицом на пловак на Бованском језеру се такмичило 29 чланова клуба. Овога пута, поред редовног такмичења сениора, надметале су се и жене, пионири и омладинци.

У конкуренцији 13 сениора прво место је освојио Дарко Јовчић из Прћиловице са упецаних 2.570 грама рибе, други је Ивица Петровић из Алексинца са 1.140 грама, а трећи Тихомир Драгутиновић из Прћиловице са 1.220 грама .

У конкуренцији  жена  надметале су се три даме. Прва је Снежана Шкоберна из Алексинца која је упецала 940 грама рибе, друга Љиљана Белић, такође из Алексинца са упецаних 790 грама и трећа Марина Илић из Трњана која је упецала 770 грама рибе .

У конкуренцији шест омладинаца победио је Андрија Јашаревић из Алексинца са упецаних 1.010 грама рибе, а у конкуренцији седам пионира најбољи је био Никола Миловановић из Доњег Љубеша са уловом од 970 грама. Занимљиво да је у конкуренцији била једна пионирка и једна омладинка.

Сениори су награђени пехарима, медаљама и дипломама, а шампион је добио и прелазни пехар. Жене су освојиле медаље и захвалнице а победница пехар-фигуру. Сви омладинци и пионири су добили медаље „Рибарко”, затим захвалнице за учешће, штапове са системима, по килограм хране за рибе ( храну су добиле и жене), по једни варалицу (поклон Аце Чикада из Алексинца), флајере „Рибарко”, троје најмлађих је добило по бојанку „Рибарко”, док су победници међу пионирима и омладинцима добили и по пехар – фигуру.

Време је било веома топло што је утицало да риба слабије гризе, па се углавном пецао цверглан, понека деверика, бодорка, сунчица. Сениори су пецали три сата док су остали пецали по пола сата краће.После пецања сви су се у хладовини дружили уз одлично скувани гулаш (мајстора котлића Милана Терзића из Трњана) и уз хладно пиће.

Омладинци и пионири су ово пецање имали у оквиру акција „Мала школа риболова 2021” и „Рибарко 2021” које КСР „Трњане” успешно реализује.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + four =