На „Сајму образовања”: Понуда добра, добар одазив и ђака

У мултимедијалној сали Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу данас је одржан „Сајам образовања”. Своје образовне профиле на овом Сајму образовања представиле су се средње школе из Ниша, Сокобање и Алексинца.

На „Сајму образовања” представљено је чак 44 образовна профила, 30 четворогодишњих и 14 трогодишњих профила. Циљ овог сајма био је да се ученицима осмих разреда, будућим средњошколцима, олакша и помогне у избору будућег занимања.

− За ученике осмих разреда ово је један од најтежих периода за њих, јер одлучују о даљем занимању. Са идејом да им приближимо преко 40 образовних профила настао је и овај сајам – рекао је Милан Динић, директор ОШ „Вук Караџић”

 

Овај скуп свечано је отворио председник општине Алексинац Далибор Радичевић и овом приликом се обратио будућим средњошколцима.

− Ако има нешто битно у једној локалној самоуправи, то је образовање. Ми се трудимо да све наше школе имају добре услове, када причамо о основним школама да имају добре услове за рад, а то је основ да и ђаци постижу добре резултате − поручио је Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, током свечаног отварања.

Овом приликом ученици осмог разреда могли су да се упознају са образовним профилима које су на овом сајму представиле Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”, Биотехнолошка школа „Шуматовац”, Алексиначка гиманзија и Дом ученика средњих школа „Младост” из Алексинца, Средња школа „Бранислав Нушић” из Сокобање, Школа моде и лепоте и Медицинска школа „Др Миодраг Лазић” из Ниша.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =