Na proleće biće zeleniji grad

Kao što je i planirano, do kraja godine područje Aleksinca biće bogatije za oko hiljadu sadnica zasađenih na gradskoj deponiji i još četiri mesta u gradu. Ugovor o realizaciji ovog projekta vrednog 5,5 miliona koji je potpisan između predstavnika investitora Opštine Aleksinac i realizatora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne uslugeˮ polako se realzuje i sa sadnjom se krenulo minulog vikenda.

− Krajem prošle nedelje je i potpisan ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem za isporuku ovih dobara i odmah posle toga smo krenuli sa realizacijom, odnosno sa sadnjom sadnica prema projektnoj dokumentaciji i projektu koji je urađen od strane lokalne samouprave za ovu potrebu. Naime, služba zelenila je radila i subotu i nedelju kako bismo ispoštovali rok i kako bismo do kraja godine posadili svo planirano zelenilo, odnosno šiblje i drveće − rekao je Dalibor Marković, v.d. direktora ovog preduzeća koji se nada da će ih u narednih 10 do 15 dana vremenski uslovi poslužiti i da će uspešno realizovati i zaršiti ovaj projekat do samog kraja.

Ozelenjavanje dela gradske deponije koje obuhvata sadnju bagrema, jorgovana, bora, drena, belog jasena i žbunja radi se po već izrađenom projektu. Ono obuhvata sadnju približno 800 sadnica koje imaju zadatak da stvore vetrobranski pojas u cilju zaštite životne sredine u tom delu opštine. Osim što će ovaj budući zeleni pojas prema auto-putu sprečavao širenje deponije, on bi usporavao i vetrove koji raznose kese i ostali lak otpad.

Ostale destinacije gde će biti zasađen određeni broj sadnica belog jasena, javora, crvene šljive i ukrasnog grmlja su prostor pored Moravice, na Brđanki i pored TAŠ-a. 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

10 − 7 =