На пролеће биће зеленији град

Као што је и планирано, до краја године подручје Алексинца биће богатије за око хиљаду садница засађених на градској депонији и још четири места у граду. Уговор о реализацији овог пројекта вредног 5,5 милиона који је потписан између представника инвеститора Општине Алексинац и реализатора Јавног комуналног предузећа „Комуналне услугеˮ полако се реалзује и са садњом се кренуло минулог викенда.

− Крајем прошле недеље је и потписан уговор са најповољнијим понуђачем за испоруку ових добара и одмах после тога смо кренули са реализацијом, односно са садњом садница према пројектној документацији и пројекту који је урађен од стране локалне самоуправе за ову потребу. Наиме, служба зеленила је радила и суботу и недељу како бисмо испоштовали рок и како бисмо до краја године посадили сво планирано зеленило, односно шибље и дрвеће − рекао је Далибор Марковић, в.д. директора овог предузећа који се нада да ће их у наредних 10 до 15 дана временски услови послужити и да ће успешно реализовати и заршити овај пројекат до самог краја.

Озелењавање дела градске депоније које обухвата садњу багрема, јоргована, бора, дрена, белог јасена и жбуња ради се по већ израђеном пројекту. Оно обухвата садњу приближно 800 садница које имају задатак да створе ветробрански појас у циљу заштите животне средине у том делу општине. Осим што ће овај будући зелени појас према ауто-путу спречавао ширење депоније, он би успоравао и ветрове који разносе кесе и остали лак отпад.

Остале дестинације где ће бити засађен одређени број садница белог јасена, јавора, црвене шљиве и украсног грмља су простор поред Моравице, на Брђанки и поред ТАШ-а. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − ten =