На позоришном фестивалу за децу: Овације за представу Крушевачког позоришта

Пете, претпоследње такмичарске вечери седмог ЗИПО фестивала за децу наступио је ансамбл Крушевачког позоришта са представом „Храбра кројачицаˮ. У препуној сали Дома културе у Алексинцу малишани су уживали у педесетоминутној представи рађеној по тексту Јелене Палигорић Синкевић, а у режији Марка Торлаковића.

Популарну бајку браће Грим „Храбри кројачˮ Марко Торлаковић је осавременио и, заједно са сарадницима, направио представу за децу која је врло ангаживана. Препознатљив је еколошки моменат, а оно што је најбитније, најмлађи гледаоци уживали су у игри глумаца, шаренилу костима и сценографије, али и прелепој причи. Фантастичне костиме и занимљиву сценографију израдила је Ирина Сомборац, уз помоћ Марије Јаношевић.

Глумачку екупу чине чланови ансамбла Крушевачког позоришта и то Митра Младеновић, Јована Ђорић, Филип Милићевић, Иван Ћирић, Стеван Здравић, Марија Марић, Иван Благојевић и Ема Петровић којој је по мишљењу жирија додељена награда глумца вечери.

Вечерас, шесте уједно и последње такмичарске вечери, на програму је представа Позоришта лутака Ниш „Вук и седам јарићаˮ коју је по мотивима бајке браће Грим режирао Давор Драгојевић, који потпису и адаптацију текста.

„Вук и седам јарића је једна од првих бајки са којом се деца сусрећу. Причају им је маме, тате, баке, деке…А ми смо желели да то учинимо на један други начин – уз предивне лутке, одличну музику, лепу сценографију и сјајну глумачку игру. Бајком о малим јарићима који остају сами код куће и који се суочавају са претњом страшног вука, многим девојчицама и дечацима који први пут долазе у позориште, а и онима који су наша верна публика, приближићемо лепоту позоришне уметности и послати снажне поруке о важности правих људских вредности.ˮ – стоји у опису представе.

Представа је намењена за публику старију од две године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 4 =