Жири одлучио ко је био најбољи током фестивала

Након синоћ одигране представе „Вук и седам јарићаˮ Луткарског позоришта Ниш завршен је такмичарски део овогодишњег VII Позоришног фестивала за децу у Алексинцу.

Стручни жири, који је радио је у саставу Александар Пејаковић, редитељи председник жирија и чланови Оливера Викторовић, глумица и Милорад Дамјановић, глумац, је на последњој седници донео следећу одлуку:
Жири с лева на десно: Милорад Дамјановић, Оливера Викторовић и Александар Пејаковић
Након одгледаних свих шест такмичарских представа жири је једногласно донео одлуку да се специјална награда Фестивала за глумачко остварење додели Јовани Ђорић за улогу Ру у представи „Храбра кројачицаˮ Крушевачког позоришта.
Јована Ђорић као џин Ру
Награда за епизодну улогу припала је Милици Филић за улогу Пачета 1 и Дивљег гусана 2 у представи „Ружно пачеˮ Народног позоришта Пирот.
Милица Филић у улози Дивљег гусана 2
Награда за најбољу костимографију одлази у руке Ирини Сомборац, за костиме у представи „Храбра кројачицаˮ Крушевачког позоришта, а такође је њој припала и награда за најбољу сценографију.
Детаљ из представе “Храбра кројачица”
Награда за најбоље глумачко остварење, према оцени стручног жирија, припала је Александру Радуловићу за улогу Ружног пачета у истоименој представи Народног позоришта Пирот.
Александар Радуловић у улози Ружног пачета
Народном позоришту Пирот припада и награда за најбољу режију и представу у целини, дакле за представу „Ружно пачеˮ у режији Давида Алића.
Детаљ из представе “Ружно паче”
Вечерас након одигране представе у част награђених „Семафоркоˮ Градског позоришта „Театар 91ˮ биће уручене награде лауреатима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =