На почетку „тајни дневникˮ‒ краj без масовног окупљања

Алексиначку публику и у наредном периоду очекују занимљиве позоришне представе, концерти и модне ревије. У организацији Градског позоришта „Театар 91” сутра почиње Културно лето које ће трајати све до 28. августа. Првог дана ове манифестације, у четвртак 15. јула, биће премијерно изведена представа „Тајни дневник Адријана Мола” Градског позоришта „Театар 91” из Алексинца, док нас сутрадан, у петак, очекује концерт староградске музике оркестра „Ђердан” такође из Алексинца.

Директорка „Театра 91“ Милена Рашић у изјави за наш медиј каже да се, после годину дана паузе због вируса короне, организатор потрудио да публици понуди колаж културних дешавања. Она је напоменула да ће због актуелног вируса короне овог пута изостати концерт којиме се затвара манифестација.

‒ Почетак летњег програма нам је планиран премијером представе у режији Драгослава Ранђеловића „Тајни дневник Адријана Мола” и премијера ће бити од 20 часова. Иначе сви програмии су заказани за 20 часова на старом месту испред Библиотеке „Вук Караџић”. Једина разлика у организацији овог летњег програма у односу на све прошле које смо до сада имали, је што 28. августа нећемо имати велики концерт на затварању Културног лета. То нам је препорука како кризног штаба тако и целокупне ситуације на територији и града и Републике. Сматрамо да ипак не треба окупити велики број људи па смо ове године одустали од концерта 28. августа, али смо опет употпунили врло интересантан програм који је за децу и одрасле ‒ каже наша саговорница.

Током викенда, у суботу планиран је концерт народних песама и игара у извођењу нишког ансамбла „Мозаик” и Градског културно-уметничког друштва „Алексинац”. Недеља је резервисана за најмлађе, када је на програму представа за децу „Школа за кловнове” у извођењу Балканске позоришне трупе „АРА” из Београда.

Сва културна догађања одвијаће се испред Градске библиотеке, а у случају кише програм ће се одржати у Великој сали Дома културе. Сви програми почињу у 20 часова и улаз је слободан.

Покровитељ Културног лета је Општина Алексинац, а суорганизатор је ГКУД „Алексинац”, док ће техничку подршку пружати Центар за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =