Позив сточарима за субвенције

Подношење захтева за подстицаје у сточарству и то за тов јунади, јагњади, јаради и свиња, као и за подстицаје за краве за узгој телади за тов и краве дојиље почело је јуче, 1. фебруара.

Сточари подстицај за тов стоке могу да остваре ако Управи за аграрна плаћања поднесу захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради до 31. јула и то за грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула прошле па до 30. јуна текуће године.

Захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева у овом периоду. Висина подстицаја за тов јунади износи 15.000 динара по грлу у тову, за тов јагњади и јаради је 2.000 динара, а за тов свиња је 1.000 динара по грлу у тову.

Сточари у истом периоду (од 01. фебруара до 31. јула 2021. године) могу поднети захтев на основу Правилника о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за краве за узгој телади за тов.
Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства остварују подстицај за најмање две краве отељене у периоду од средине прошле до средине ове године. За свако грло се у току једне календарске године остварује подстицај од 20.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 10 =