На „Пажљивковој смотри” најуспешнији били основци „Вожда”

Општина Алексинац у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алескинац и републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја узела је активно учешће у спровођењу пројекта „Пажљивкова смотра 2022”. Реч је о пројекту који је намењен деци првог и другог разреда основних школа, осмишљеном као квиз, који је јуче одржан у Основној школи „Вожд Карађорђе”, а на коме су се такмичиле основне школе са територије наше општине.

Саобраћајно образовање и васпитање је препознато као важан елемент формирања исправних ставова и безбедног понашања код деце у саобраћају. Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије константно улаже напоре за изналажење најбољих начина који ће унапредити саобраћајно образовање и васпитање, а самим тим и безбедност деце у саобраћају.

Филип Живковић

− Агенција за безбедност саобраћаја већ дуги низ година реализује „Пажљивкову смотру” као део процеса едукације деце о безбедности саобраћаја са циљем самог унапређења безбедности деце. На основу истраживања након прве године реализације пројекта и сада 2022. године, када је започет пројекат, видимо да се унапредило знање деце из области безбедности саобраћаја – закључио је Филип Живковић, из Агенције за безбедност саобраћаја и захвалио се доброј сарадњи са органима наше локалне самоуправе.

Малишани су показали да имају велико знање које ће им помоћи свакодневно у саобраћају, а најуспешнији у решавању задатака били су ученици првог и другог разреда Основне школе „Вожд Карађорђе” из Алексинца.

Ивона Петровић

Ова акција организована је у преко 40 локалних самоуправа, у којој је учествовало више од 60 хиљада деце предшколског узраста, као и првог и другог разреда основне школе. Након овог општинског такмичења „Пажљивкова смотра 2022” биће реализована и на регионалном, а након тога и републичком нивоу, а најуспешније школе из сваке општине учествоваће на овим смотрама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =