На Културном лету: Наредни викенд у знаку представа

Минулог петка у оквиру овогодишњег алексиначког „Културног лета” одиграна је монодрама „Пупин – историја великана”, која је раније била одложена због лоших временских услова. Овим комадом, по тексту Ружице Васић, представио се глумац Фуад Табучић, радо виђен гост Алексинца.

У суботу центром Алексинца орила се староградска музика и звуци тамбуре. Музички састав „Моравска тамбура” из Сараораца код Смедерава одржао је концерт уз који је публика уживала од прве до последње нумере познатих нумера староградске и народне музике.

Клинци и клинцезе уживали су синоћ у друштву Алисе из комада „Алиса у земљи чуда” у извођењу „Моникарт продукције” из Београда. Ова представа носила је важну поруку да је најбоље дружење уживо уз игре, читање књига и спорт и уједно их упознала са Земљом чуда и мотивисала да прочитају бајку.

У петак, 18. августа, Крушевачко позориште ће за овдашње малишане одиграти представу за децу „Три прасета”.

Луткарску представу „Три прасета”, према истоименој бајци Ханса Кристијана Андерсена, поставио је Зоран Лозанчић. Разиграна, весела и веома поучна прича исказана је кроз одличне креације лутака Љубице Сатуровић и Арсена Ћосића, у одличнопм извођењу глумаца Крушевачког позоришта Марије Гашић, Слађане Несторовић Ристић, Јованке Андрић и Николе Ракића.

Најмлађа публика ће ове суботе имати прилику да погледа још једну представу за децу и то „Астерикс и Обеликс”. Овај комад ће на платоу испред Библиотеке извести „Позориште сањалиште” из Београда.

Ова музичкa кoмeдиja нaмeњeнa je нajмлaђoj публици узрaстa oд две дo десет гoдина, сa зaнимљивoм сцeнoгрaфиjoм, живoписним кoстимимa, мaскaмa и oригинaлним сoнгoвима и музиком. Нaпрaвљeнa je зaнимљивa, eдукaтивнa, зaбaвнa и шaрoликa прeдстaвa, кoja je нaстaлa пo мoтивимa познатог стрипa „Aстeрикс”.

У недељу, 20. августа, у оквиру овогодишњег програма биће одиграна позоришна представа за старију публику. Позоришна представа „Кревет за шесторо” је комедија забуне у којој покретач забуне је страствена жеља главног јунака да, иако ожењен, има љубавну везу са другом женом. Ова жеља нас уводи у низ комичних ситуација у којима се подсмеху извргавају мане и настраности ликова. Текст и режију потписује Михаило Лаптошевић, поред кога улоге тумаче и Даниел Ковачевић, Евгенија Ешкина Ковачевић, Јанко Цекић, Анђела Киковић и Анђела Вукдраговић.

Сви наведени догађаји почињу у 20 часова на платоу испред библиотеке и они су за публику бесплатни. Организатор Културног лета је Центар за културу и уметност, а покровитељ Општина Алексинац.

Фотографије: Стефан Живковић / Ирена Димитријевић (алпресс.рс) и Саша Гидра Марковић (алексинац.нет).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 16 =