Biro

На евиденцији мање незапослених лица

На евиденцији Службе запошљавања Алексинац у протеклом месецу регистровано је 5.990 лица, а од тог броја нешто више од половине су жене. Према статистици ове службе, у јулу је било на евиденцији 87 лица мање него у јуну, а у односу на крај прошле године незапосленост је смањена за 2,14% или за 129 лица.

Охрабрујући су подаци и када се посматра дугорочнија статистика, јер у односу на податке од пре годину дана, за јул 2019., број лица на евиденцији се смањио за 2,63%. Највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености и даље имају лица која на посао чекају до 1 године и они чине трећину укупног броја.

Када је реч о структури лица према стручној спреми и даље је највише оних са првим степеном и они чине скоро трећину укупног броја незапослених. Нешто мање је оних са четвртим степеном, око 28%, а са трећим степеном је испод 24%.

На евиденцији Службе запошљавања Алексинац и даље је два лица са осмим степеном стручне спреме, али њихово учешће се у укупном броју незапослених исказује у промилима.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =