Музичко-поетско вече за свачији укус

У Великој сали Дома културе, након дуге паузе, алексиначка публика била је у прилици да ужива у чарима музичко-поетског кабареа „Да, то су били дани”. Овај празник стихова, анегдота и музике из неких прошлих времена „помирио” је укусе различитих генерација. Глумци Борис Пинговић и Небојша Дугалић потпомогнути сјајним музичарима Нином Ћосић и Војсилавом Савићем већ више од 15 година истрајавају на сцени.

Поред сопствених стихова које су упутили један другом, али и својим колегама из групе, Борис и Небојша су говорили и стихове Душка Радовића, Душка Трифуновића итд. Домаћа поезија коју говоре је особеност њиховог кабареа, а публику су подсетили и на анегдоте у којима су актери били Брана Петровић, Драган Гага Николић, Зоран Радмиловић и многи дурги великани поезије, глуме и боемског живота уз музику Влатка Стефановског, Азре, Ваја кон Дијос, Мери Хопкин, нумера из филмова Браћа Блуз и Десперадос и многих других.

Један свој сегмент доајени Народног Позоришта посветили су и недавно преминулом Ђорђу Балашевићу, а симболично су свој кабаре затворили баш његовом нумером „Одлази циркус”:

„Одлази циркус из нашег малог града
широким друмом што излази на мост.
Одлази циркус и ја се питам сада:
Ко је домаћин а ко је био гост?”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 1 =