Može svako kroz igru do kreativnosti

Kreativna radionica „Može svako“, koju je organizovala grupa prosvetnih radnika uz podršku Javne biblioteke „Vuk Karadžić“, tokom letnjeg raspusta okupljala je jednom nedeljno mališane i njihove roditelje da kroz druženje i igru razvijaju svoju kreativnost.

Kako za Radio Aleksinac ističe profesorka Maja Radoman Cvetićanin, ideja je bila da se deca bave onim što im leži, bilo da je to crtanje, pravljenje figurica ili neki drugi kreaitvan rad i da ujedno provode kvalitetno vreme u društvu svojih vršnjaka i članova porodica.

– Deca su se divno zabavljala na radionicama, a svaki ponedeljak (kada su se održavale radionice) nam je donosio nove članove. Imali smo u jednoj prilici i više od 40 radioničara i nismo mogli da se smestimo svi komotno da radimo. Bavili smo se onim stvarima koje deca vole, crtali smo, slikali, pravili maske, lutkice. Pravili smo i stripove, koverte za tajne poruke i puno drugih interesantnih stvari.

Kako je veliki odziv mališana iznenadio čak i organizatore, najavljen je i nastavak rada radionica sa prvim školskim danima. A koliko su mali aleksinački školarci bili aktivni i kreativni, svi zainteresovani mogu pogledati u holu Javne biblioteke „Vuk Karadžić“, gde su izloženi neki od njihovih najuspešnijih radova.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + eight =