Burna sednica FK Napredak, kriza u klubu sve dublja

Gomilanje problema u fudbalskom klubu Napredak nastavljeno je i nakon sinoćnog zasedanja skupštine ovog sportskog kolektiva. Žučne rasprave između dva tabora, napuštanje sednice, izbor novog rukovodsva, ali i nepriznavanje tih rezultata od strane nekadašnjeg predsednika i dela delegata, samo su neki od događaja koji su obeležili poslednji sastanak u prostorijama ovog aleksinačkog fudbalskog kluba.

Dosadašnji predsednik FK Napredak Miodrag Mladenović za Radio Aleksinac objašnjava da je sednicu skupštine zakazao sa namerom da podnese ostavku jer više ne želi da učestvuje u farsi koja se oko ovog kluba plete. Međutim, dodaje da je grupa članova, delagata i sudija na pola prekinula zasedanje skupštine i ne poštujući protokol pokušala da sprovede svoj izbor i svoju skupštinu.

– Skupština je zakazana po statutu Napretka, na osnovu koga je on i registrovan u APR-u. Imali smo 17 delegata, a onda je došla neka banda sa ulice u koju su uključeni sportski i fudbalski savez, sudije i čitava bulumenta koja ne radi ništa drugo nego se navodno bavi aleksinačkim fudbalom. Nisu hteli da priznaju ni statut, ni odredbe, već su hteli svoju skupštinu i svoj izbor. Ja sam čak zvao i policiju da razjuri tu bandu, ali sam kasnije odustao od toga iz nekih svojih razloga. Moji delegati, normalni ljudi, polako su napuštali zasedanje, pa sam to na kraju i ja učinio. Oni su dugo ostali i imali divlju skupštinu, na nekim papirima, izabrali se po proizvoljnim željama i tako se završila čitava priča.

Nakon što je Mladenović, koji je i zakazao izbornu sednicu,napustio zasedanje, prisutni koji su ostali  za novog prvog čoveka aleksinačkog kluba izabrali su fudbalskog radnika Ivana Jovanovića. Jovanović za Radio Aleksinac kaže da je funkciju uprkos lošem stanju u klubu prihvatio sa namerom da aleksinačkom zonašu kao dugogodišnji igrač i kapiten, a sada i verni navijač, pomogne u prevazilaženju krize. Sebe smatra legitimno izabranim predsednikom, a svog prethodnika Mladenovića optužuje za nepoštovanje odluka skupštine i uzurpiranje klupskog pečata.

– Predsednik je zakazao vanrednu izbornu skupštinu sa samo dvema tačkama dnevnog reda, njegovom ostavkom i izborom novog predsednika, ali bez podnošenja finansijskog izveštaja sa čime se mi u startu nismo složili. On je ponudio ostavku, ušli smo u raspavu, da bi Mladenović posle izvesnog vremena napustio skupštinu uz opasku da tako više neće da radi. Imali smo inicijativni odbor na kome smo ga legalno smenili. Za novog predsednika su konkurisala dva kandidata, Dragutin Đurić, koji je odbio funkciju, dok sam ja prihvatio kandidaturu i jednoglasnom odlukom sam izabran. Danas sam ga pozvao da izvršimo primopredaju, međutim on je to odbio i smatra da postupak nije bio legalan.

Dok neslaganja traju, niko još ne zna da li će Napredak tokom vikenda putovati u Bor na utakmicu drugog kola Zone istok. U slučaju neodigravanja ovog susreta, Aleksinčanima najverovatnije sledi suspenzija, pošto nisu nastupili ni u prvom kolu ovogodišnjeg takmičenja.

– Prvo kolo smo izgubili, ne znam zašto nije odložio utakmicu, skupio igrače, uradio bilo šta. A ako izgubimo i ovu utakmicu, Napredak se seli dva ranga niže. Pokušavamo da ga ubedimo da vrati pečat i knjižice da bismo mogli da odigramo utakmicu. Ima nekih dugovanja koja moraju da se plate, ali bez tog pečata i bez dokumentacije mi ne možemo da radimo. Ne znam na koga više da apelujem, ali to je u interesu Napretka jer, ponavljam još jednom, Napredak je isped svih nas – napominje Jovanović.

Jovanović se nada da do ovakvog raspleta situacije ipak neće doći jer, kako ističe, to nije ni u čijem interesu, a pogotovu nije dobro za klub koji postoji još od 1929. godine. U rešavanju situacije Napredak ima podršku i lokalne samouprave, kao i velikog broja igrača i navijača.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + 7 =