Мото скуп оживео Брђанку: Журка на отвореном за памћење

Алексинац је синоћном журком стао раме уз раме са великим градовима. Да и овде има потенцијала да се организују добре свирке и озбиљни фестивали показала је прослава 30. рођендана Мото-клуба „Бели анђеоˮ. На простору Градског парка Брђанка припадници свих генерација уживали су у концерту „Riffˮ бенда из Ћићевца, познатог хрватског састава „Атомско склоништеˮ и „Деминутив бендаˮ из Прњавора у Републици Српској.

У једном тренутку, плато прекопута некадашње дискотеке, где је била постављена бина, врвео је од људи, који су стиче се утисак жељно ишчекивали овакав догађај. У опуштеној атмосфери свако је нашао кутак за себе, неки су се љуљали у оближњем парку уживајући у музици, други су поседали на травњак и уз омиљено пиће слушали познате хитове, док су трећи стајали непосредно испред бине певајући заједно са извођачима.

– Ово је заиста оживело Брђанку. Можда би организатори Ал рок феста могли да размисле о томе да следећи фестивал, уместо на Ташу, буде на простору Брђанке, а зашто да не и концерт поводом Дана општине – каже нам један од посетилаца. 

Фото: Хаџи Миодраг Миладиновић
« од 3 »

 Сам врх брда, испред руског споменика, био је преплављен моторима, а бајкери су пред бројним посетиоцима показивали снагу и способности својих машина. И они најмлађи понесени атмосфером и добром енергијом ђускали су заједно са својим родитељима уз хитове  познатог састава из Пуле. 

Организатори су размишљали о свему, па су уз свирку посетиоци могли да купе освежење на неколико штандова спонзора, а на месту некадашње градске баште постављен је и импровизовани кафић.

– Сматрам да је ово најбоља журка у природи организована у Алексинцу. Надам се да ће се наставити традиција и наредних година. Добро је што је прилагођена свим узрастима и што су подједнако уживали и млади, а и они старији. Лепо је уређен парк за ову прилику, тако да је то још један позитиван утисак, а свакако и разноврстан програм који је понуђен посетиоцима – каже нам један саговорник који је на овај догађај дошао са породицом и додаје да је ово право освежење за младе који у граду немају баш много забаве.

Некога је овај догађај подсетио и на некадашњи скуп на Каменичком вису који се звао „Бесктво у природуˮ и који је био веома популаран у округу.

Мото скуп се наставља данас, када посетиоце очекује богат и занимљив програм. Најпре ће, од 16 часова бајкери загрејати своје машине у склопу „Стант наступаˮ, акробатске вожње моторима. Од 18 часова посматрачи ће навијати и бодрити такмичаре у надвлачењу конопца, бацању гуме, хватању кобасице и бајкерском родеу. Музички део програма, од 20 часова, поново ће отворити „Riffˮ бенда из Ћићевца који је алксиначком мото клубу посветио песму „Бели анђеоˮ. Од 22 часа са бине ће загрмети чувени вокал Галета из „Кербераˮ, а после нишког хард-рок састава публику очекује наступ кавер бенда из Крагујевца „Веселе осамдесетеˮ.

Фото: Хаџи Миодраг Миладиновић
« од 4 »

Чланови „Белог анђелаˮ показали су не само да су привржени свом мото клубу већ и свом граду јер су организовали догађај за памћење. Утисак је да није могао да се одржи на бољем месту, да организатори нису направили никакве пропусте, а жеља је да се макар једном годишње организују слични догађаји у градском парку Брђанка који има доста неискоришћеног потенцијала.

 

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 8 =