Mostar sevdah reunion

Мостар севдах рејунион одушевио Алексинчане

Мостар севдах рејунион, музички састав који је својим модерним аранжманима широм света пронео славу севдалинки, прексиноћ је први пут наступио у Алексинцу. Од првих тактова добро знаних евергрин песама, попут оне ванвременске Шантићеве „Лијепи ли су мостарски дућани”, врхунски певачи Антонија Батинић и Милутин Сретеновић и остали „мостарци” распевали су публику и одушевили својим раскошним гласовима и енергијом. Одличан пријем од стране посетилаца није оставио равнодушним ни извођаче на сцени.

‒ Одушевљен сам, публика је предивна. Наша музика, а то је интересантан микс џеза и блуза, и овде је одлично прихваћена. Та наша музика је, у ствари, модеран севдах који прихвата цео свет, рекао нам је Милутин Сретеновић Срета, који је пре три године, након фантастичног наступа у популарној ТВ емисији „Никад није касно”, постао члан овог реномираног музичког састава. 

Mostar sevdah reunion

И његова колегиница из бенда, Антонија Батинић, није крила одушевљење:

‒ Публика и наши домаћини су нас примили отвореног срца, а ми смо им се одужили лепим наступом, доносећи севдах у једном сасвим новом руху како би га приближили и млађим генерацијама. 

Mostar sevdah reunion

Концерт је трајао скоро два и по сата, а завршио се онако како је и почео – надасве позитивним вибрацијама и у сјајном расположењу. На крају Мостарци су на бис, наравно на свој начин, извели песму „Мујо кује коња по мјесецу”, што је публика поздравила вишеминутним бурним аплаузима и повицима „Браво!”.

Па, заиста „Браво, Мостарци!

Mostar sevdah reunion

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 8 =