Момчиловић међу најбољима у Србији

На пригодној свечаности у Крагујевцу, Планинарски савез Србије обележио је Међународни дан планина. Том приликом, за резултате остварене у овој години додељена су признања најбољим појединцима и клубовима.

 – Годишња додела признања је прилика да се похвалимо оним што смо остварили и да заједно маштамо о ономе што нам предстоји − казао је на свечаности председник Планинарског савеза Србије Исо Планић. − На крају ове године имамо мало мање чланова него прошле, али више такмичарских књижица, што значи да планинарски спорт континуирано напредује и то ме посебно радује − нагласио је Планић.

Додељена су признања у дисциплинама планинарење и пешачење, планинско трчање, планинарска оријентација, планинарски трекинг, спортско пењање на природним стенама, драјтулинг и високогорство.

Међу добитницима је и члан Планинарско-скијашког клуба Брђанка из Алексинца, Лазар Момчиловић. Он је добио признање за освојено треће место у планинарском трекингу у Трекинг и трејл лиги Србије.

Како смо раније објавили, својим резултатима Момчиловић јеу значајној мери утицао да трекинг тим Брђанке у овогодишњем такмичењу, у конкуренцији 45 клубова из свих крајева Србије, освоји високо пето место.

Честитку поводом признања, Момчиловићу су упутили и његови другари и пријатељи из клуба.

“Честитамо, Лазаре. Поносни смо и захвални што си наш члан. Желимо ти још успешнију наредну сезону”, наводи се на официјелној фејсбук страници Брђанке.

Фотографије: Планинарски савез Србије и лична архива

Један коментар

  1. Planinarski savez uništio planinarenje uvođenjem trekinga i drugih hazarderskih, adrenalinskih budalaština pre desetak godina i još se čude što svake godine ima sve manje planinara.

    Pa zato što više nema normalne planinarske akcije, zbog koje se Planinarski savez i zove tako. To se videlo još prve godine kad se uvela treking liga, jer je nasilno, na isti dan, uguravana u standardne planinarske akcije, da bi kasnije normalna akcija postala raritet.

    I tako danas delimo priznanja klubovima koji imaju po pet takmičara (a milion učesničkih legitimacija) u sportskoj disciplini koja nema veze sa planinarenjem – kao da već ne postoje sportovi koji se bave istim stvarima, recimo kros atletika; ali bitno da svake godine klubovi dobiju pare od države kao da se bave planinarenjem, a sprovode neke potpuno desete stvari.

    A o smučanju, koje stoji u pravnom imenu kluba Brđanka (planinarsko-smučarski klub), a koje nije videlo svetlo dana verovatno od prošlog veka, i da ne govorim…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =