Чаролија разноврсних хобија

Ученици и професори Алексиначке гимназије су данас одржали хуманитарну изложбу под називом „Свашта умем, стварно умем”. Ова је изложба несвакидашњег карактера, зато што је за штандовима ученика и професора био приказ тога чиме они воле да се баве у слободно време.

Сазнавши да ученици ове школе воле да хеклају, скупљају плоче, читају књиге, играју рагби, шах, гаје биљке, професорка српског језика, Маја Петровић је дошла на идеју да организује ову изложбу, у циљу да их охрабри, да се не стиде својих хобија, већ да свима покажу шта то њих испуњава. Овај предлог су прихватили сви заинтересовани ученици и професори, па су заједничким снагама успешно организовали данашњу изложбу.

− Сви смо скупљали салвете, сличице од раног детињства, до неких хобија којима се неко бави и дан-данас. Заиста, свачега има. Хране највише. Изгледа да сви волимо да ручкамо и да спремамо али смо гледали да свега буде: ако знају да шминкају, плету кикице, раде нокте, они који иду у теретану, девојчице које плешу. Ученици који воле да возе мотор донели су кациге, неки су донели импровизоване кошеве, имамо и кућне љубимце. Стварно је врло интересантна изложба – каже професорка Маја, која није крила своје одушевљење, које је трајало и данима пре изложбе.

Она још и додаје то да јој је веома драго зато што у данашње време брзог живота, мобилних телефона, ученици своје слободно време користе да пробуде унутрашњу инспирацију на квалитетан начни.

Ученици су ову акцију прихватили веома озбиљно, па се професорка нада да ће ово бити догађај који ће постати пракса, барем једном годишње.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 4 =