Награђени најбољи спортисти и школе

За постигнуте резултате у бројним спортским такмичењима од општинског до републичког нивоа, Савез за школски спорт општине наградио је најбоље основне и средње школе, као и најбоље ученике и наставнике.

Како је речено на свечаној академији, одржаној синоћ у Дому омладине у Алексинцу, Савез је у минулој школској години, сходно могућностима и у зависности од броја и интересовања деце, углавном имао представнике у свим спортовима. У зависности од спорта, на такмичењима је било од 80 до 300 учесника, што чини око 800 директних учесника и још много оних који су били као навијачи и њихова подршка на општинском нивоу. А, ако се узме у обзир и то да су све школе организовале и школска такмичења, долази се до броја од преко 1500 директних учесника.

После поздравне речи председника Скупштине Савеза за школски спорт Бојана Тодоровића, уручене су награде и признања.

За најбољу у конкуренцији средњих школа у минулој школској години проглашена је Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”, испред Алексиначке гимназије на другом месту.

Титулу најбољег омладинца понео је Никола Стојановић, ученик Техничке школе, док је за најбољу омладинку проглашена Наталија Радисављевић, ученица Алексиначке гимназије. Похвалом је награђен Милан Томић, наставник у Техничкој школи „Прота Стеван Димитријевић”.

Када је реч о основним школама, најбоља је школа „Љупче Николић” из Алексинца. Похвалом за изузетне резултате награђен је наставник ове школе, Дарко Лукић. Из победничке школе су и најбољи пионир и најбоља пионирка, Андреј Корлат и АнастасијаВојиновић. Друго место освојила је школа „Аца Синадиновић” из Лоћике, а треће алексиначка осмолетка „Вожд Карађорђе”.

Награде добитницима уручили су Коста Црнчевић и Виобран Радисављевић, почасни председници Скупштине и Управног одбора Савеза за школски спорт Алексинац.


Захвалнице

За добру сарадњу и допринос заједничким активностима, председник Управног одбора Савеза за школски спорт Марко Терзић уручио је захвалнице.

Добили су их: Општина Алексинац, Канцеларија за младе, Спортски савез општине, Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА), Општа болница, Дом здравља, Центар за културу и уметност, Џудоклуб„Алексинац”, Шаховски клуб ,,Лав”, Женски рукометни клуб „Алексинац”, Школа фудбала „Вукови”. Захвалнице добили су и медији, Радио Алексинац, Алексинац.нет и Телевизија Алексинац, а такође и предузећа и појединци са којима Савез успешно сарађује. 


Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 16 =