Млади еколози заврћу рукаве

У оквиру кампање Заврни рукаве, која представља масовно чишћење смећа широм Србије, и у Алексинцу ће бити спроведена акција. Неформална група грађана Еко стража у недељу, 25. априла, организује трећу акцију и отпад ће се чистити на око 50 локација, чиме ће ово бити највећа акција те врсте у Србији. Кампања функционише тако што сваки појединац или организација имају могућност да пријаве локацију и буду домаћини акције.

Што се тиче Алексинца, млади тим „Мали АЛ чист” (МАЧ) који је већ неколико пута до сада организовао акције чишћења, у недељу ће чистити део града око игралишта Јаз.

− Основна наша замисао била је да подигнемо свест грађана, будући да се ради о нашој општини која и не може да се похвали екологијом и очувањем животне средине. Циљ нам је да подигнемо свест грађана одржавањем мини еколошких акција − рекао је Марко Стојановић, члан МАЧ-а.

Овој акцији могу да се прикључе и остали заинтересовани грађани, а према најави, акција ће почети у 10 сати. Из локалне самоуправе за ову акцију обезбедили су одређену количину рукавица и врећа за смеће.

Након акције у недељу, план младих еколога је да се очисте делови града око Старог гробља и затим и око сточне пијаце.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 9 =