Министарка Кисић у Алексинцу, обишла просторије у Трњану

Од ове јесени малишани у Трњану похађаће предшколски програм у много бољим условима, јер је објекат Предшколске установе „Лане” у овом селу добио ново рухо заједничким средствима Министарства за бригу о породици и демографију и Општине Алексинац.

Након што је локална самоуправа учествовала на једном од конкурса које је ово Министарство расписало добијена су средства за реконструкцију вртића у Трњану, као и за реконструкцију једног Дома културе у износу од око 13 милиона динара, а Општина је додала 9 милиона.

Завршетак радова на објекту у Трњану био је повод данашње посете министарке за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић која је обишла реконструисани објекат.

− Алексинац је град који нам заиста показује како то треба радити када је у питању подршка пронаталитетној политици. Тако да смо са задовољством били партнери у пројектима који се односе на реконструкцију вртића, који сам чула да је изграђен 1979. године и од тада није реконструисан, и такође једног дела Дома културе − рекла је министарка Кисић током данашње посете.

Иначе, Алексинац је једна од 52 локалне самоуправе које је финансијски подржало Министарство за различите пројекте из домена пронаталитетне политике. Како је овом приликом истакла министарка, за финансијску подршку породици са децом од стране Државе се издваја чак и 87 милијарди динара.

− Оно што је сигурно, ми ћемо наставити да заједно радимо, сарађујемо, улажемо у нове пројекте, када је у питању општина Алексинац, јер све што радимо и градимо, радимо због наше деце и њихове боље будућности − најавила је министарка Кисић на крају данашње посете Алексинцу.

Домаћин, председник општине Алексинац Далибор Радичевић указао је да је велики проблем у Алексинцу што се смањује број становника. Он сматра да ће актуелне популационе мере донекле да поправе демографску слику ових простора.

− Мере које предузума Влада Републике Србије, заједно са председником Републике Србије и ми као јединица локалне самоуправе, чини ми се да први пут у овој години дају неке резултате зато што смо већ у новембру месецу прошли просек новорођених беба на територији Општине, што ми је изузетно драго. Само се надам да ће се тај тренд наставити − каже Радичевић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =