Министар Стефановић: Жандармерија се сели у Алексинац и гради се нова зграда за ватрогасце

Министар унутрашњих послова и потпредседник Владе Републике Србије Небојша Стефановић, боравећи данас у Алексинцу, најавио је модернизацију и повећање броја припадника у овдашњој полицијској станици, као и до краја године набавку новог ватрогасног возила и у наредном периоду изградњу ватрогасног дома.

‒ Министарство унутрашњих послова инвестираће у изградњу нове ватрогасне станице која ће олакшати рад на овом подручју. Такође, помоћи ће и рад наших колега из ватрогасно‒спасилачких бригада, што ће уз набавку нових возила и нове опреме учинити њихов рад ефикаснијим ‒ казао је министар Стефановић и најавио премештај алексиначких ватограсаца на нову локацију ближе излазку из града.

Стефановић је најавио за новембар прву фазу пресељења нишке Жандармерије у касарну, па ће она убудуће бити алексиначка.

‒ Прва фаза која ће омогућити њихов прелазак из Ниша биће завршена до краја године, ја мислим чак и током новембра, али нека остане до краја године. И у самом том простору, на том плацу где ће се налазити база Жандармерије, нашли смо простор и за нову ватрогасну јединицу где ће бити саграђена потпуно нова зграда у којој ће ватрогасци моћи да сместе своја возила. Такође, хоћу да Алексинац добије ново ватрогасно возило или ове или почетком наредне године и заменићемо стара возила. Видео сам да и овде имамо проблем, то постоји широм Србије, возила са старим „тамовимаˮ и „дајцевимаˮ, дакле возила која су произведена пре 30, 40, 50 година, нека чак и више. Хоћу да се побринемо да сва та возила заменимо, да људи добију возила која су адекватна и боља за њихов рад. Очекујем да ће то наравно побољшати, не само њихове услове рада, него и њихову фактички брзину изласка на интервенцију, ту су у близини ауто-пута ‒ појаснио је министар.

Стефановић се осврнуо и на услове које ће имати Жандармерија у Алексинцу, захваливши се грађанима наше општине и локалној самоуправи на подршци.

‒ Што се тиче Жандармерије могу да вам кажем да су њени припадници уложили доста личног напора када се сређивао овај део. Значи, поред онога што улаже Министарство унутрашњих послова, лично су заинтересовани, долазе, раде на том терену, сређују га. Дакле, они лично улажу своје време и енергију, управо да би показали колико им је стало да кроз ову базу фактички омогуће и боље услове рада, али и да буду кориснији грађанима. На крају крајева, ја сам поносан што ћемо добити једну модерну савремену базу какву раније Жандармерија није имала, заиста у поређењу са установом коју је имала у Нишу, ова је далеко боља. Захвалан сам и председнику општине и људима из општине Алексинац који су показали топлину и један домаћински приступ и који нам помажу да то буде реализовано, а верујем да је то све наравно у корист грађана Алексинца, јер њихова безбедност ће бити боља – изразио је своје задовољство министар полиције када је у питању пресељење Жандармерије и најавио да ће база у Алексинцу бити једна од најсавременијих у овом делу Европе и веома значајна за ове полицијске снаге.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =