Ministar Šarčević najavio nastavak radova na izgradnji objekata Poljoprivredne i škole “Ljupče Nikolić”

Radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Ljupče Nikolić“, koji su u blokadi već pet godina, uskoro bi trebalo da budu nastavljeni, najavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević nakon obilaska prostorija škole. U ovom slučaju, prema rečima ministra, problem je bio proceduralne, a ne finansijske prirode, jer su sredstva u iznosu od 388.000 evra, koliko je potrebno, već obezbeđena. Ministar je objasnio da su se nakon smene direktora Jedinice za upravljanje projektima, koja je kriva za obustavu ovih radova, stvorili uslovi da oni konačno budu završeni.ministar2

– Mi ćemo sada vrlo brzo uspeti da uradimo sve one radnje koje su bitne, jer potoji i novac i sve ostalo da odblokiramo te procedure i da ova škola konačno dobije konačan izgled koji zaslužuje i koji je đacima potreban. Uslovi u kojima oni trenutno rade, u ovom suturenskom delu, zaista su na ivici održivosti – objašnjava Šarčević.

Sa druge strane, prema rečima ministra, kod izgradnje objekta Poljoprivredne škole „Šumatovac“ problem je finansijske prirode, jer je obezbeđen samo deo sredstva. Prilikom obilaska škole ministar je izrazio nezadovoljstvo onim što je do sada urađeno.

– Prvo ne znam kako je objekat završen a prokišnjava na 20poljoprivredna skola foto mesta. Ko se žalio? Ko je tužio? Ko je tražio da se ovde izvrši određena revizija bar onoga što je završeno? Trenutno je neophodno oko 55 miliona da bi bila završena prva faza i da bi škola mogla da se odvoji od Tehničke škole i pređe ovde. Mislim da su nam javili da je 38 miliona opredeljeno, pa ćemo videti šta ćemo s tom razlikom i kako ćemo rešiti uređenje dvorišta. Time bismo mogli da kompletiramo ovu prvu fazu, da bi škole mogle odvojeno da rade od septembra. To bi bilo strašno dobro i brzo, jer smo mi pare već opredelili. ministar poljoprivredna skola fotoRadiće se u toku leta, a posle ćemo u dogovoru sa lokalnom samupravom i Ministarstvom poljoprivrede pokušati da iznađemo još neke pare, pa da sredimo i dvorište. Sledeće godine mogli bismo da se pozabavimo finansiranjem druge i treće faze, to jest izgradnje sportske sale i laboratorije – poručuje ministar Šarčević.

Tokom posete Aleksincu Šarčević je istakao da će Ministarstvo prosvete raditi na jačanju poljoprivrednih škola u Srbiji kao preduslovu bržeg razvoja poljoprivrede.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 9 =