„Мини-Алексинац“, макси резултат: 150 малишана на центру!

Протеклог празничног викенда, у овдашњој Хали спортова одржан је „Мини-Алексинац 2022”. Ради се, заправо, о турниру у мини-рукомету који је окупио око 150 девојчица и дечака из овог дела Србије.

У игри и дружењу учествовали су малишани из 10 клубова, и то: Морава из Владичиног Хана, Бела Паланка и Ремесиана из Беле Паланке, Младост и МРК Куршумлија из Куршумлије, Ћуприја, Јагодина, Књажевац, Нишка Бања и, наравно, ЖРК Алексинац који је био домаћин и организатор турнира. Екипе су биле сврстане у две категорије, основци од првог до трећег разреда, и од четвртог до шестог разреда.

− Ово је била лепа прилика да девојчицама и дечацима на делу представимо све чари рукомета, надајући се да се неки од њих можда определити за овај диван спорт − каже за наш портал председник Женског рукометног клуба Алексинац, Дејан Павловић. – Задовољство деце и похвале свих тренера након завршетка турнира, најбољи су доказ да је „Мини-Алексинац 2022” у потпуности успео. Велику захвалност за помоћ у организацији турнира дугујемо Спортском савезу општине Алексинац и овдашњем Савезу за школски спорт, као и Милану Петронијевићу, кооординатору за мини-рукомет Рукометног савеза Србије − додаје Павловић.

Учесници турнира награђени су медаљама и захвалницама, а све екипе од Рукометног савеза Србије добиле су на дар по две лопте.

Фотографије: ЖРК Алексинац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 2 =