„Михољски сусрети села” и ове јесени

Након што је успешно спроведена прошле и претпрошле, становнике наше општине и ове године очекује манифестација под називом „Михољски сусрети села”.

Уговор о додели бесповратних средстава за спровођење ове манифестације, крајем минуле седмице потписало је 95 локалних самоуправа, a за те намене Министарство је определило укупно 45,5 милиона динара. Међу тим општинама је и наша, па је овом приликом потписан Уговор вредан 499.185 динара и којим министарство даје додатну подршку манифестацији „Михољски сусрети села” у готово максималном износу који износи до пола милиона по општини.

„Михољски сусрети” у нашој општини, сада већ традиционална манифестација, трећу годину заредом, окупиће 12 села учесника почев од 8. августа. Предвиђено је да сусрети буду одржани у Глоговици, Брадарцу, Трњану, Лоћики и на Алексиначком Руднику, а завршна смотра планирана је за 21. новембар у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

Иначе, ова манифестација обухвата активности у којима учествује становништво села, а циљ ове манифестације је богаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.

Насловна фотографија: Илустрација (Извор: Архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =