Културно лето следећег викенда у знаку фолклора и позоришта

Алексинчани који ове летње дане проводе у граду током викенда имали су прилике да у оквиру „Културног лета” присуствују на више догађаја. У петак навече на платоу испред Дома културе био је организован још један успешан наступ чланица Плесног студија „Ронде”. Да ова група изазива пажњу показао је и сам наступ, јер је њему присуствовао солидан број посматрача.

Субота увече била је резервисана за љубитеље позоришне уметности. Уз добру посету на Платоу испред Библиотеке глумица Јована Петронијевић је извела симпатичну монодраму „Стојанка уживо” која говори о озбиљним темама на духовит начин, а у центру пажње је судбина жене на животној прекретници.

Недеља вече била је резервисана за најмлађе. Позориштанце „Звонце” из Ниша на истом месту, испред библиотеке, одиграло је представу за децу „Дечије играрије”. Присутне девојчице и дечаци су били одушевљени глумачким умећем чланова овог нишког ансамбла, а пошто је комад и интерактиван, њихово учешће у представи је било ново позитивно дечије искуство. Простор где се све ово одвијао је био препун дечијих осмеха и њихових задовољних пратилаца.

Следећег викенда се наставља „Културно лето”, и већ у петак на платоу испред Библиотеке нас очекује драмски приказ у извођењу „Српског позоришта” из Будимпеште под називом „Патријарх Павле – бити човек, међу људима и нељудима”. У комаду се говори о Патријарховим мислима које су својом снагом и мудрошћу одјекивале у нашој и широј јавности.

У комаду наступа Александар Дунић, у улузи новинара и ђакона који разговара са Патријархом, кога тумачи Милан Малбаша, глумац из Српске крајне. Занимљиво је да је реализацију овог пројекта финансира Влада Мађарске.

Следећа субота резервисана је за фолклор када настапају на истом месту културно-уметничка друштва „Соко” из Сокобање, „Младост” из Пољане код Пожаревца и домаћин Градско културно-уметничко друштво „Алексинац“.

У недељу позоришна представа „Откачене”  у којој наступају Моника Ромић, Славица Љујић, Даница Радуловић, Борис Миливојевић и  Никола Угриновић. Ова глумачка екипа дочараће згоде и незгоде једне градске породице у њиховим покушајима да живе као „сав нормални свет”, користиће мјузикл и комедију као средство изражавања.

Сви наведени догађаји почињу у 20 часова и они су за публику бесплатни. Организатор Културног лета је Центар за културу и уметност, а покровитељ Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 5 =