Медаље за Алексу и Давида и први бодови на Светској ранг-листи

На Европском купу у џиу-џици, одржаном у белгијском граду Беверену у близини Антверпена, у покрајини Источна Фландрија, такмичари алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ освојили су једну сребрну и једну бронзану медаљу. Овај турнир представља највиши ниво такмичења за млађи узраст и на њему се освајају бодови за Светску ранг-листу.

У категорији такмичара У-16, – 62 кг, Алекса Спасић је изборио сребрно одличје, док је Давид Милојевић, који се такмичио у истој категорији, али до  69 кг, освојио је бронзану медаљу. Александар Ристићизборио је високо пето место у конкуренцији У-16, – 62 кг. Њих тројица дебитовали су у новој узрасној категорији У-16 и освојили своје прве бодове на Светској ранг-листи.

− Европски куп представља праву проверу физичке, техничке и тактичке припремљености пред низ такмичења која очекују наше младе такмичаре у наредном периоду − каже главни тренер НиФ-а Драган Трајковић, који је предводио такмичаре у Белгији. – Подмладак нашег клуба се тренутно припрема за предстојеће Европско првенство за категорије У-16, У-18 и У-21 у Румунији, на коме ће се, поред трочлане екипе која се такмичила у Белгији, надметати још три такмичара у млађим узрасним категоријама − додаје Трајковић.

Иначе, Европски куп у Белгији рангиран је у Б класу и отвореног је типа што значи да на њему могу учествовати и представници држава ван Старог континента. Овога пута у пет такмичарских категорија (У-14,У-16, У-18, У-21, сениори) окупио је најбоље такмичаре из 21 државе света.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 10 =