„Мачка на рупи миша чека, а ми здравље” – награђена прича о Сокобањи

Нашем предузећу за информисање „Ал прес” д.о.о. – Алексинац са 4. Врмџа феста 2020. стигло је признање за продукцију кратког туристичког филма „Поздрав из Сокобање”.

Награду за најбољи дебитантски филм добио је наш колега из сокобањског дописништва Кристијан Ђорђевић за поменути филм, за који је сценарио написала наша редакција предвођена новинарком Јеленом Радовановић.

Наратор у филму „Поздрав из Сокобање”, односно (Мачка на рупи миша чека, а ми здравље) је алексиначки глумац Милош Паовић, који о знаменитости ове бање под Озреном прича у улози чувеног Бранислава Нушића. Као глумац у лику кафеџије Мије се појављује још један наш колега из сокобањског дописништва, Марко Божиновић.

Гран при фестивала „Латин град” добила је Маја Новаковић за филм „А сад се спушта вече” у продукцији Академског фимског центра ДКСГ.

Интернационални фестивал туристичко-еколошког документарног филма Врмџа фест 2020, који се по традицији одржава у јулу месецу подно Латин града у сокобањском селу Врмџа, ове године је доживео потпуну трансфомацију.Условљен епидемиолошким приликама фестивал је, после четири године од оснивања имао своје прво онлајн издање, а ни награде неће бити уручене на стандардној локацији.

Фестивал је одржан онлајн. Одлуке жирија саопштене су јуче у Филмском центру Србије, а наредног месеца у Кинотеци доделиће се награде и биће приказани најбољи филмови.

По први пут организатор фестивала је Локална акциона група „Ртањ”, на челу са председником Славишом Крстићем, а партнери у реализацији су Месна заједница Врмџа и уметничко удружење Форум артистикум из Ниша. Фестивал се одржава под покровитељством Општине Сокобања.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 10 =