Лужане: Пакетићи за најмлађе, за нешто старије игралиште

Најмлађи становници села Лужане су у ове претпразничне дане добили новогодишње поклоне које им традиционално дарује њихова месна заједница. По речима председника Савета МЗ Лужане Дејана Милића, новогодишњим даровима обрадована су 24 ученика нижих разреда и 9 детета која похађају предшколску групу у овом селу.

− Та акција у месној заједници Лужане траје већ четврту годину, од како сам ја председник месне заједнице. Пред Нову годину месна заједница Лужане подели деци пакетиће за узраст од предшколског до четвртог разреда, па је тако било и ове године, јубиларно дељење пакетића у школи − каже Милић.

Средства за пакетиће, као и сваке године, обезбеђена су уз помоћ општине Алексинац. И то није једина заједничка активност ове месне заједнице и локалне самоуправе

− Обновили смо доста путеве, довели смо пијаћу воду у школу и сада смо имали задњу активност у новембру месецу, отварање кошаркашког игралишта, чији је донатор била оштина Алексинац – каже председник села Лужане.

У овом моравском селу планирају да наставе са активностима на унапређењу комуналне инфраструктуре.

− У следећој години имамо доста планова да завршимо путеве, пошљунчавање и насипавање сеоских улица које нису асфалтиране. Значи, гребаним асфалтом, који је требало да буде у овој години, али је померен за наредну 2021.годину − објашњава наш саговорник.

Наравно, и ову месну заједницу муче проблеми као и већину наших села. Одлазак младих, незаинтересованост дела становника за друштвени рад и препуштању младих савременом животу претереном седењу уз компијутере. Зато је права радост и старијих када се омладина скупи на новоизграђеном игралишту.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 4 =