Лопови, докле више?

После нешто више од две недеље како је Јавно комунално предузеће, односно служба Зеленила поставила украсне саксије са цвећем на мосту на Моравици, несавесни грађани су показали своју ћуд, па су чупали цвеће из саксија.

Наиме, девет садница је ишчупано, а три су саксије комплетно украдене и однесене са моста, али Јавно комунално предузеће је урадило пресађивање и постављање нових саксија.

− Трудићемо се и увек ћемо одржавати да то буде максимално добро. Међутим, све то кошта. Све се то ради новцем нашим заједничким, односно новцем свих грађана наше општине, тако да бих замолио, ургирао да поведемо више рачуна о нашој заједничкој имовини, о имовини грађана општине Алексинац и да се потрудимо да заштитимо ту нашу имовину. Кажем опет, у сваком моменту ћемо ми као предузеће одреаговати − рекао је Далибор Марковић, директор овог предузећа.

У овом предузећу је било предлога да се постави видео-надзор, међутим, мишљења су да је инвестиција постављања видео-надзора само због саксија тотално неоправдана. Вишеструко би била скупља у односу на цену саксија и цвећа које су поставили.

− Знам да општина планира увођење видео-надзора целој територији општине Алексинац и то ће вероватно у неком моменту у блиској будућности да заживи, али хајдемо до тада да будемо савеснији грађани, да се сви заједно бринемо о нашој општини и о тим неким, да кажем оазама, које смо ми као предузеће успели да формирамо и које ћемо и даље формирати, а да сви заједно можемо да учинимо да наш град буде што лепши − додао је Марковић.

Иначе, у овом предузећу планирају да уреде и два острва око Зелене пијаце, као што су и почели јесенас. Такође, у главној улици у пешачкој зони ће посадити цвеће за нову сезону. Њихов план је да засаде онолико колико могу да одржавају у пролећном и летњем периоду и трудиће се да у току читаве године максимално одржавају све оно што су засадили јесенас и сада.

2 коментара

  1. Kakva stoka zivi u ovom gradu dobro i most nisu odneli.

    Is odavde kome ne valja. Sada barem moze da se bira i mesto i drzava, niko vas ne primorava da ostanete ovde. Cistac!

  2. Ma šta kažete? Zar je moguće da se ovo desilo?? Ha-ha, koji ste vi Monti Pajton. 😀 Kao ovi što postavljaju oni ne kradu. 😀

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 5 =