Љубитељи књига, искористите велики сајамски попуст у Дому културе

Љубитељи књига у Алескинцу у наредна три дана моћи ће да погледају и купе занимљива издања неколико издавачких кућа из Алексинца и Ниша, који су понудили врло квалитетне наслове како са локалном тако и општом тематиком. Ту су и књиге већ афирмисаних и тренутно актуелних писаца. Издавачи су за ову прилику обезбедили и значајне сајамске попусте. Својеврсни сајам књига је почео данас у холу Дома културе у Алексинцу и трајаће до петка. Штандови су отворени од 10 до 18 часова.

Писац Милош Петковић из Ниша, коме је припала част да отвори Сајам књига, је казао да су сајмови књига дешавања која су јако недостајала у последње две године. Он је истакао значај оваквих скупова на којима се дешава интеракција између деце и родитеља, нарочито кроз књиге које садрже бајке. Петковић је још и додао да данашње слике из Алексинца треба да оду у јавност као позив да се и остали охрабре да организују сличне сајмове којих је у протекле две године било врло мало.

У издању нишког Медивест КТ, осим дела која говоре о историји Јужне Србије на специфичан начин су и романи неколико познатих стваралаца како из Ниша, тако и из других градова на шта је посебно указао власник и директор фирме Медивест КТ Владица Манић.

− У оквиру наших издања имамо неке од најпозантијих домаћих писаца попут Славише Павловића из Београда, Дејана Стојиљковића из Ниша, Милоша Петковића, затим Ивана Драјзла и многе друге – поручио је Манић.

Организатор сајма је Центар за културу и уметност у сарадњи са Медивест КТ из Ниша и Нишким културним центром. Сајам је отворен у оквиру Фестивала хумора и сатире „Јужњачка утеха”.

У оквиру првог дана програма Фестивала, алексиначка јавност ће моћи да се упозна са књигама Милоша Петковића, Антонија Ранђеловића, Ивана Драјзла, Бошка Ћирковића Шкаба и Драгана Огњановића, као и комлетом од пет књига „Историја Алексинца”, аутора Миодрага Спирића и Зорана Стевановића у издању Центра за културу и уметност Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 9 =