Ево када ће поново да прораде алексиначки семафори

Сви семафори у граду тренутно не раде због кварарова. Семафор на раскрсници улица ,,Душана Тривунца” и „Мочила Поповића” већ неколико дана су у квару , а од прекјуче не светле ни семафори на раскрсници улица „7. јули” и ,,Момчила Поповића”, такође због квара.

Опрема која омугућава функционисање семафора код Дома културе је већ неколико дана на сервисирању у београдском институту „Михајло Пупин”. Њена поновна монтажа се очекује сутра, евентуално прекосутра, када ће стручна екипа покушати да поправи и семафор код Градске апотеке.

Семафори код апотеке су се искључили због испада осигурача  у трафо-станици који уређаје напаја. Након поновног укључења напајања, семафори нису прорадили, па због чињенице да ускоро стижу стручњаци из „Михајла Пупина”, нису предузимане друге активности на поправци.

Како нам је објашњено у надлежном општинском одељењу, код уређаја испред Дома културе страдао је део који покреће цео систем и да је то установљено након што су стручњаци дошли из Бограда. Због сложености квара отклањање је поверено нашој  најелитнијој установи из те област  Институту „Михајло Пупин”. То је и прилика да тако квалитетан сервисер отклони квар и на овој другој раскрсници.

Возачима и пешацима, осим дводневног стрпљена, преостаје то да буду пажљиви и да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију, која се налази на поменутим раскрсницама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =