„Липовацˮ све пожељнији међу алексиначким малишанима

Установа за одмор и рекреацију деце „Липовацˮ је у овој сезони доживела неку врсту препорода. Поново су се у њу вратили алексиначки основци. Како нам кажу побољшана је услуга, а захваљујући спремности установе и локалне самоуправе наши школарци у Липовцу бораве по повлашћеним ценама.

Дневни боравак за децу, са три оброка плус ужина, у овом објекту стаје 1.440, а за основце са подручја наше општине 800 динара. Деца из социјално угрожених породица и трећи ученик из исте породице имају бесплатан боравак, док друго дете из исте породице плаћа 50 одсто од дате цене. Све те погодности за наше малишане обезбеђене су захваљујући рационализацији у Установи и спремности локалне самоуправе да ако је потребно обезбеди и додатна финансијска средства.

‒ Што се тиче ове летње сезоне ми смо први пут после неколико година имали поновни боравак деце у природи, такозвана рекреативна или школа у природи како се популарније раније звала. Сада је присутна осма група из наших алексиначких школа. То је наравно била регресирана цена коју смо дoговорили са локалном самоуправом, одобрена је од стране Већа. Деца су изузетно задовољна ‒ каже Милена Максимовић, директорка установе „Липовацˮ, која напомиње да оваква повољна цена није утицала на квалитет, нити хигијене, нити хране.

Наша саговорница најављује и добру летњу сезону.

‒ Сада нам у јулу крећу групе спортиста, крећемо са кошаркашима, кошаркашицама, рукометашицама. После имамо ликовну колонију, затим долази група из џудоа,  на крају још једну ликовну колонију. Већ имамо најаве за септембар и октобар школске групе за рекреативну наставу – предочава нам директорка.

Она износи и чињенице које указују да оваква повољна ценовна политика за родитеље има и своје изазове, али је уверена да ће они бити превазиђени.

‒ Имамо мали буџетски проблем јер смо скоро 80 одсто годишњих средстава истрошили за храну, тако да ћемо то у наредном периоду надоместити из неких других извора. Из наших извора прерасподелом средстава са других позиција које су нам остале сачуване ‒ објашњава прва особа Установе, директорка Милена Максимовић, која не крије задовољство постигнутим резултатима колектива чији је она део.

Ми бисмо додали, да „Липовацˮ поново има намену који је имао и приликом оснивања од стране локалне самоуправе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =