Вируси мирнији у односу на пре месец дана

Период стабилне епидемијске ситуације на подручју општине Алексинац се наставља и након јучерашњих података о броју прегледаних и тестираних пацијената. У ковид амбуланти су се јавиле 74 особе са симптомима сличним као код вируса корона, али је потврђено оболевање само једне особе.

Према речима епидемиолога др Родољуба Живадиновића стабилна је ситуација и када су у питању други вируси. Тренутно су сезонска оболевања на нивоу као у истом периоду пре појаве ковида-19. Уопште, епидемијска ситуација је знатно боља у односу на пре месец дана.

− Ковида бројке су једноцифрене, некада и нула дневно. Што значи да се ситуација доста смирила. Што се тиче осталих сезонских обољења можемо слободно да кажемо да је у питању једна стандардна ситуација, ни премало ни превише, онолико колико је уобичајено за неке претходне године, када ковида још није било. Тако да је то задовољавајуће и за сада немамо као што смо имали пре месец два јак удар различитих обољења, па и грип и других вирусних обољења. Сада је то сведено на неку нормалну и уобичајену меру – каже др Родољуб Живадиновић, актуелни директор алексиначког Дома здравља.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 10 =