Лазарева година за памћење

За нашег суграђанина Лазара Момчиловића, члана Планинарско-скијашког клуба Брђанка и припадника Жандармерије, минула 2023. година била је веома успешна и берићетна.

− У току прошле године освојио сам неколико медаља и признања у различитим дисциплинама и категоријама − каже Момчиловић у разговору за наш портал. – Издвојио бих треће место у генералном пласману у Трекинг лиги Србије због чегасам од стране Планинрског савеза Србије награђен посебним признањем, онда треће место на Крагујевачком полумаратону, као и прво место на полумаратону у Бору. − наводи наш саговорник који очигледно преферира не баш лака и физички захтевна надметања.

− Једно од најтежих такмичења на којима сам учествовао у току 2023. године је свакако Охридски ултрамаратон. Стаза је била дуга 107 километара и требало ми је око 20 сати да је савладам − истиче Момчиловић.

Да поменемо и Спартан трку у месту Света Недеља поред језера Орешје у Хрватској. То је једна од најтежих трка са препрекама на свету; дужина стазе је 21 километар, тркачи се крећу по тешко проходном мочварном терену са 30 препрека, као што су: прескакање зидова висине преко два метра, пењање уз конопац висине 15 метара, стално ношење терета тежине око 30 килограма, пузање 50 метара испод бодљикаве жице, пливање преко језера. Конкуренција је била жестока; учествовало је 140 такмичара из 25 држава.

У својој категорији Момчиловић је освојио треће место са временом од два сата и 22 минута и још једном заслужио да кажемо: „Лазаре, свака част!”.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + seventeen =