У Магни: Друга смена кући, тридесетак радника затражило медицинску помоћ

Поподневни и вечерашњи догађаји у делу погона фабрике „Магнаˮ у Алексинцу изазвали су пажњу не само локалне, већ и шире јавности. Ради се о тровању 35 радника, углавном са лакшим симптомима, који су збринути од стране Хитне помоћи.

Троје пацијената са тежим симптомима, како пишу медији позивајући се на начелника Хитне помоћи др Ненада Марковића, упућени су на одељење токсикологије Универзитетског клиничког центра Ниш. Наш извор је потврдио да су двоје пацијената већ одвезено за Ниш, а за једног се разматра. Такође, према нашим сазнањима сви који су збринути од стране Хитне помоћи су упућени на додатна испитивања у Општој болници Алексинац где су на лицу места стигли вршилац дужности директора ове установе др Горан Видић и командант општинског штаба за ванредне ситуације и актуелни председник ошштине Далибор Радичевић.

Како незванично сазнајемо до тровања је дошло наводно због испаравања из лепка са којиме је лепљен под у једном делу хале. Те радове је изводило предузеће из суседног града лепком произведеним у домаћој фабрици. Због испаравања, ових тридесетак Магниних радника се жалило на мучнину и печење језика и грла. Према нашим незваничним изворима производња је прекинута у 20 часова када је отпуштена друга смена.

У свему овоме добра је ствар што, према доступним информацијама, нема животно угрожених и претпоставке су да се у већини случајева ради о лакшим симптомима. Више појединости знаће се након детаљнијих прегледа у алекиначкој Општој болници.

Из компаније „Магнаˮ за сада нема званичних саопштења. Радници сектора за ванредне ситуације и интервенције одавно су на терену и утврђују чињенице овог инцидента.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =